Nieuwsbrief 41

Hierbij weer een nieuwsbrief van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren “De Roerdomp”. Wij vragen u deze nieuwsbrief met aandacht te lezen.

Belasting

Bij het invullen van uw belastingaangifte voor 2016 moet u het aandeel van het reservefonds van de Vereniging van Eigenaren “De Roerdomp” aangeven als vermogen in box 3. Dat aandeel is voor een eigenaar van een:

• 2-kamer appartement: € 1044,70
  • 3-kamer appartement: € 1343,19

Contactadres in de meterkast

Wij adviseren alle bewoners om een kaartje in de meterkast te plaatsen met een contactadres/telefoonnummer zodat bekend is met wie contact kan worden opgenomen en wie over een sleutel beschikt, mocht er zich een calamiteit voordoen. Bijvoorbeeld: er is lekkage ontstaan in de woning terwijl de bewoners op vakantie zijn.

Fietsenstalling

In de stalling staan weer diverse fietsen (waarschijnlijk van nieuwe bewoners) die nog moeten worden voorzien van een label met een huisnummer, zodat bekend is van wie de fiets is. Als u zich met een passend sleuteltje meld bij de huismeester, zal hij ervoor zorgen dat uw fiets voorzien wordt van een label.

Van brommers en scooters mag de motor in de fietsenstelling niet draaien. Dit niet alleen in verband met de uitlaatgassen die blijven hangen in de stalling, maar ook in verband met de stank die tot een aantal verdiepingen omhoog trekt. Dus in de fietsenstalling: motor uit s.v.p.

Containerruimte

Wilt u zo vriendelijke zijn om oud papier netjes in de daarvoor bestemde dozen te doen en verpakkignsmateriaal (dozen!) open te vouwen? Voor u een kleine moeite, maar de huismeester kost het wekelijks uren om orde the scheppen in de chaos in de containerruimte en om alle dozen open te vouwen, voordat hij ze in de buitencontainer kan plaatsen.

Ook willen wij u erop wijzen dat elektronische apparatuur (kortweg: alles dat werkt via een snoer en stekker) niet gedeponeerd mag worden in de containerruimte. U dient dit afval aan te bieden bij de milieustraat van de gemeente.

Balkon

Wij wijzen u erop dat het niet toegestaan is om gaten te boren in de tegelvloer van het balkon. Niet alleen kan daardoor het onderliggende beton worden beschadigd, ook kan er water onder de tegels terecht komen waardoor deze loslaten en er lekkage kan ontstaan op het onderliggende balkon.