Nieuwsbrief nr. 46

Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren “De Roerdomp”. Wij vragen u deze brief met aandacht te lezen.

Algemene Ledenvergadering

U kunt in uw agenda alvast noteren dat de Algemene Ledenvergadering van de VvE “De Roerdomp” zal worden gehouden op 15 april 2019. Deze vergadering is alleen toegankelijk voor eigenaren.

Contactadres

Het kan zijn dat er tijdens uw afwezigheid een probleem ontstaat in uw woning (bijvoorbeeld wateroverlast door een lekkage boven of in uw woning). Om snel en adequaat te kunnen reageren verzoeken wij u om een briefje te plakken aan de binnenkant van uw meterkast met uw contactgegevens of die van een sleutelhouder.

Hoofdkraan

Denkt u er nog even aan om de hoofdkraan in het toilet regelmatig dicht en open te draaien? Anders loopt u de kans dat u de hoofdkraan in geval van nood niet dicht kan draaien, met lekkage als gevolg. Bent u voor een langere tijd afwezig (vakantie), dan adviseren wij u om de hoofdkraan voor die periode dicht te draaien.

Balkon/gevelbeplating

De firma Robertson, die de gevelbeplating op de balkons heeft vernieuwd, heeft laten weten dat men de kieren c.q. openingen rond de beplating niet moet dichtkitten. Er moet ventilatie mogelijk zijn, omdat er anders schimmelvorming kan optreden.

Servicekosten De servicekosten moeten voor de eerste van de betreffende maand zijn betaald (zie art. 31.1 van het Huishoudelijk Reglement). Betaalt u later in die maand, dan wordt dat gezien als een maand achterstand.

Waterslagdempers

Een regelmatig gehoorde klacht is dat er geluidsoverlast wordt ondervonden van tikkende waterleidingen. Wanneer bijvoorbeeld de watertoevoer van de wasmachine of de vaatwasser dicht gaat tijdens het wasprogramma ontstaat er een tikgeluid dat door de hele flat is te horen. Wij vragen u daarom zogenoemde waterslagdempers te (laten) plaatsen. Dergelijke dempers zijn bij de bouwmarkt te koop en kunnen eenvoudig worden aangebracht tussen de waterkraan en de aanvoer van de (vaat)wasmachine.

Containerruimte

Regelmatig worden afgedankte voorwerpen (bijv. meubels) in de containerruimte geplaatst die zo groot c.q. zo zwaar zijn dat 1 persoon ze onmogelijk kan verplaatsen. Houdt u er rekening mee dat de huismeester deze zaken in z’n eentje naar buiten moet dragen? Als u er al met twee personen moeite mee hebt om ze te torsen, hoe sterk denkt u dan dat de huismeester moet zijn? Ook is het vaak een puinhoop in de containerruimte omdat kartonnen dozen er lukraak worden neergezet. Al ontelbare keren hebben we verzocht grote dozen open te vouwen en tegen de containerwand te plaatsen. Ook kleine(re) dozen graag openvouwen en ze vervolgens in een van de sinaasappeldozen leggen!

Daarbij treffen we nog steeds elektronische spullen aan die u zelf naar de milieustraat moet brengen (dan wel naar de winkel waar u het apparaat heeft gekocht; u heeft daarvoor een verwijderingsbijdrage betaald).

Nu er een camera in de containerruimte geplaatst is, zal er gekeken worden wie zich niet aan de regels heeft gehouden en vervolgens zal de betreffende persoon daarop aangesproken worden.

Ongedierte

Het valt ons op dat er nog steeds brood en andere etensresten over het balkon weggegooid worden. Soms liggen er hele stokbroden in de bosjes! Dit trekt ongedierte aan, zoals muizen en ratten. Doe dit dus niet!

Vluchtwegen

Tijdens de vorig najaar gehouden balkoncontrole is gebleken dat sommige balkons niet toegankelijk waren doordat de balkonscheiding en/of het hekje geblokkeerd zijn door bijvoorbeeld kastjes. Houdt u er rekening mee dat de balkons vluchtwegen zijn voor uzelf en medebewoners van onze gebouwen. Mocht de brandweer gaan controleren, dan zou u een fikse boete kunnen krijgen!